Home / Utrikes / Asien / May till Kreml: Vi vet vad ni håller på med
Premiärminister Theresa May kritiserar Ryssland, som svarar med att hon bara försöker avleda uppmärksamhet från problemen på hemmaplan.

May till Kreml: Vi vet vad ni håller på med

Storbritannien/RysslandTT-AFP

Ryssland avfärdar den hårda kritiken från Storbritanniens premiärminister. Theresa Mays påhopp är bara ett försök att avleda britternas intresse från inrikesproblem, är budskapet från Kreml.

May anklagade i går Moskva för att bedriva informationskrig och ”så split i väst och underminera våra institutioner”. Hon räknade i ett tal i London upp en rad exempel på ryska övertramp, som att låta statliga medier sprida falska nyheter och manipulerade bilder.

Jag har ett mycket enkelt budskap till Ryssland. Vi vet vad ni håller på med. Och ni kommer inte att lyckas, sade Theresa May.

Ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova replikerar med att Storbritannien går igenom en svår tid med utträde ur EU och interna politiska strider.

”Det är tydligt att en yttre fiende behövs för att distrahera den allmänna opinionen, och valet har fallit på Ryssland”, säger hon på departementets sajt.

About Sten

Check Also

Världsarv utan bygglov – betalar 368 miljoner

KulturTT Katedralen Sagrada Familia i Barcelona, en av världens mest kända byggnader, har gått med …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.