San Joses Melker Karlsson firar sitt första mål för säsongen med sina lagkamrater.

Ovetjkin avgjorde i förlängningen

IshockeyTT

Washingtons stjärna Alexander Ovetjkin avgjorde NHL-matchen mot Detroit när han satte 4–3 i numerärt överläge 1.56 in i förlängningen.

Framspelare? Nicklas Bäckström.

Jag försöker bara spinna vidare på mitt spel från i fjol och hittills har det känts bra, säger svensken, som är trea i poängligan, till Aftonbladet.

André Burakovsky, som spelade i tredjekedjan, inledde Washingtons målskytte när han kvitterade till 1–1 i slutet av den första perioden. Det var Capitals första mål på drygt 108 minuter – och svenskens första den här säsongen – efter bland annat en 2–0-förlust mot Toronto i tisdags.

Det är stort för en kille som André. När han får självförtroende kommer han att vara en riktigt bra spelare för oss, berömmer tränaren Barry Trotz enligt nhl.com.

Burakovsky framspelare

Tomas Tatar satte två mål i den tredje perioden och det såg ut som att Detroit skulle vinna inför hemmapublik, men T J Oshie hade andra planer.

Burakovsky spelade fram till Oshie som kvitterade i numerärt överläge och tog matchen till förlängning med en minut kvar av ordinarie matchtid.

Ovetjkins avgörande mål var hans 20:e mål på övertid. Han och Calgarys Jaromir Jagr är nu de spelare som har gjort flesta mål på övertid i ligans historia. Ovetjkin har gjort 10 mål hittills under säsongen och leder skytteligan.

Niklas Kronwall gjorde sin 800:e match i NHL och hyllades med stående ovationer från Detroit-publiken.

Sedin förbi Sundin

Henrik Sedin nådde också en milstolpe i Vancouvers 4–2-seger mot Buffalo. 37-åringen noterades för en assist, hans 786:e i NHL-karriären, vilket innebar att han passerade Mats Sundin på listan över spelare med flest framspelningar genom tiderna. Henrik Sedin har nu bara en svensk framför sig, Nicklas Lidström, som har gjort 878.

San Josés Melker Karlsson satte matchens första mål i mötet med New Jersey som slutade 3–0. Han blev utsedd till en av matchens bästa spelare.

Tomas Hertl befann sig bakom målburen när han hittade fram till Karlsson som säkert slog in pucken i det övre högra hörnet bakom Keith Kinkaid i New Jersey-målet. Även Tim Heed noterades för assist.

Joe Pavelski och Joonas Donskoi gjorde varsitt mål i den andra perioden.

Martin Jones, som höll nollan för San José, gjorde 28 räddningar. Keith Kinkaid stoppade 30 puckar.

About Sten

Check Also

Löfven: 5G-beslutet inte riktat mot Kina

EkonomiTT Beslutet att porta kinesiska Huawei och ZTE från bygget av svenska 5G-nät kan få …