Home / Utrikes / Europa / Melodifestivalen inledd med glittrigt nummer
Mohombi framför sitt bidrag "Hello" under de första repetitionerna inför den första deltävlingen av Melodifestivalen 2019 i Scandinavium i Göteborg.

Melodifestivalen inledd med glittrigt nummer

MelodifestivalenTT

”Vi är allt som ni vill ha” konstaterar årets fyra programledare i ett glittrigt sångnummer som inviger årets Melodifestival.

Jag har drömt om det här länge, konstaterar Marika Carlsson.

Den första delfinalen i Melodifestivalen har inletts och spänningen stiger. De fyra programledarna Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer, Eric Saade och Marika Carlsson öppnade med ett sångnummer där de hyllade både varandra och programmet.

Efter det första genrepet visade Melodifestivalklubbens undersökning att Mohombis poppiga kärlekslåt ”Hello” och Wiktorias ballad ”Not with me” var favoriter bland publiken. Efter det första genrepet var Mohombi och Wiktoria favoriter, enligt Melodifestivalklubbens publikundersökning.

Nano kom tvåa i Melodifestivalen 2017 och inleder med sångnumret ”Chasing rivers”. Och enligt många bettingsidor har stalltipset på finalister legat på Anna Bergendahl och just Nano.

Det känns skitkul, som att jag har medvind och det gör mig ännu säkrare på att det här faktiskt kan gå bra. Men oavsett, det är inte någonting jag fokuserar på för då blir jag lätt stressad, säger Nano.

Tid för revansch

Anna Bergendahl och Nano har båda kommit långt tidigare men på olika sätt missat slutmålet. Nano fick flest röster av publiken 2017 men genom den internationella juryn petades han ner och kom tvåa efter Robin Bengtsson. Anna Bergendahl lyckades kamma hem hela den svenska Melodifestivalen 2010 men åkte sedan ut i semifinalen till Eurovision Song Contest.

Det har gått nio år och jag är förhoppningsvis både en bättre låtskrivare och sångerska i dag. Det känns som en pånyttfödelse, säger Anna Bergendahl.

Att hon är favorittippad är inget hon lägger vikt vid.

Jag läser inte vad som skrivs, kollar inte oddsen. Det är nervöst som det är och det krävs mycket mod att stå här. Jag tycker att alla här förtjänar ett erkännande för det, säger Anna Bergendahl.

Inga stora programändringar

Trots teknikstrul efter fredagens genrep var Christer Björkman väldigt nöjd med allas insats. Det återstår att se om allt är i sin ordning under lördagens delfinal.

Det är alltid lite som måste ändras. Jag tror vi var lite långa och kanske måste korta i manus lite. Men det kan räcka att dra upp tempot lite bara.

About Sten

Check Also

Sol och värme på intåg

VäderprognosTT Det ser ut att bli en fin pingsthelg med sol och varmare temperaturer i …