Home / Utrikes / Asien / Militär bevakar coronaregler i Indonesien
En pojke passerar en desinficeringsstation vid en moské i Medan i den indonesiska provinsen Sumatera Utara.

Militär bevakar coronaregler i Indonesien

IndonesienTT-Reuters

Indonesiens militär har gett hundratusentals soldater och poliser i uppgift att bevaka så att regler om att bära munskydd och hålla avstånd följs efter rapporter om att många struntar i restriktionerna.

Vi vill se till så att folk kan fortsätta med sina sysselsättningar och samtidigt skydda sig från covid-19, säger överbefälhavare Hadi Tjahjanto.

Totalt sätts 340 000 soldater och poliser in på strategiskt valda platser i provinserna Jakarta, Jawa Barat, Gorontalo och Sumatera Barat, enligt överbefälhavaren. De kommer bland annat att kontrollera köpcentra, där antalet besökare begränsas.

Insatsen kommer efter uppmärksamhet kring trängsel som uppstått vid marknader i och omkring huvudstaden Jakarta då många ville göra inköp inför firandet av den islamiska högtiden id al-fitr.

Indonesien, världens fjärde mest folkrika land, har hittills rapporterat 22 750 fall av coronasmitta och 1 391 dödsfall.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …