Home / zed / Minidoc: Ockupation i Högdalen – del 2

Minidoc: Ockupation i Högdalen – del 2

I den andra delen av dokumentären om det autonoma Högdalens Folkets hus lär vi känna vardagen där aktivisterna kämpar för att få fler människor att ansluta sig till husockupationen samtidigt som hotet från en eventuell vräkning gör sig påmind när polisen inleder en hemlig övervakning av aktivisterna.

Den 23 maj organiserade en grupp aktivister från Högdalens vänner en protestdag mot privatiseringar i stadsdelen Högdalen i Stockholm. Protestdagen var en kritik mot kommunen som sålt en gammal skolbyggnad till fastighetsbolaget Veidekke som var på väg att riva byggnaden för att bygga bostadsrätter.

Deltagare i protesten bestämde sig för att ockupera den sålda fastigheten och etablera ett fristående Folkets hus öppet för alla högdalsbor. I sin tur polisanmälde Veidekke aktivisterna för att få dem vräkta.

AL-TID besökte husockupationen som beskrivits som den största i Stockholm på tre år.

I del två av minidokumentären om ockupationen i Högdalen får vi se mer av de olika aktiviteter och händelser inuti det autonoma Högdalens Folkets hus. Aktivister får också chansen att berätta mer om vad som driver dem samt deras syn och känslor kring aktionen.

Foto: Gonzalo Peña Rojas
Klipp: Lisa Blomberg & Glena Hossein

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …