Home / Utrikes / Asien / 35 döda i bussbomb i Afghanistan

35 döda i bussbomb i Afghanistan

AfghanistanTT-AFP-Reuters

Minst 35 personer, många av dem barn, har dödats i västra Afghanistan i samband med att en buss kört på en sprängladdning. Regeringen anklagar talibanerna för att ligga bakom.

Dådet är ett i raden i en våldsvåg som fortsätter trots pågående samtal om fred.

Samtliga offer är civila, de flesta av dem kvinnor och barn, uppger en talesperson för Farahprovinsen.

Hittills har ingen har tagit på sig dådet, men enligt ett uttalande från afghanska myndigheter riktas misstankarna mot talibanrörelsen, som tidigare har genomfört attacker i området. Talibanerna förnekar dock uppgifterna.

Dådet utfördes inte av talibanrörelsen. Vi undersöker vad det är som har hänt, säger Zabihullah Mujahid, rörelsens talesperson.

I tisdags kom en FN-rapport som slår fast att kriget mellan afghanska staten och militanta islamistgrupper skördat nära 4 000 civila offer under årets första sex månader. Omkring hälften tillskrivs talibanrörelsen och IS, som tillsammans dödat 531 civila afghaner och skadat 1 437.

Dådet sker med dryga månaden kvar till den 1 september då USA vill ha ett fredsavtal på plats. Samtal har hållits, men än så länge vägrar talibanerna direkta förhandlingar med den afghanska regeringen.

About Sten

Check Also

Elin Ersson överklagar till HD

BrottTT Aktivisten Elin Ersson överklagar hovrättsdomen till Högsta domstolen (HD). Det var en ovanligt fantasilös …