Attacken skedde i en kyrka i staden Quetta.

Minst nio döda i kyrkoattack i Pakistan

PakistanTT-AFP-Reuters

Minst nio människor har dödats och över 50 skadats, varav många allvarligt, i en självmordsattack mot en kyrka i storstaden Quetta i västra Pakistan. Terrorrörelsen IS säger sig ligga bakom dådet.

Attacken riktades mot en metodistkyrka där hundratals människor deltog i en gudstjänst. Kyrkan var ovanligt välbesökt, inför den stundande julhelgen.

”Gud förbjude, om terroristerna hade lyckats med sina planer hade över 400 dyrbara liv riskerats”, skriver Sarfraz Bugti, inrikesminister i provinsen Baluchistan, där Quetta är belägen, på Twitter.

Enligt myndigheterna sköts en av de två gärningsmännen ihjäl utanför kyrkan av polis, men den andra hann fram till huvudentrén där han utlöste sin sprängladdning.

Polisen reagerade snabbt och stoppade angriparna från att ta sig in i den stora salen, säger provinsens polischef Moazzam Jah.

Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) gjorde i ett kort uttalande via sitt propagandaorgan Amaq anspråk på att ligga bakom attacken, men uppgiften kan inte bekräftas.

Orosdrabbade Baluchistan, som gränsar till Iran och Afghanistan, härjas sedan länge av islamistiska och separatistiska uppror.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …