Home / Nyheter / Sport / Missar uppskjutna derbyt: ”Inte sovit”
Fyrverkerier stoppade matchen i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Gais. Matchen ska spelas klart i eftermiddag. Arkivbild.

Missar uppskjutna derbyt: ”Inte sovit”

FotbollTT

Det uppskjutna Göteborgsderbyt i Svenska cupen kommer att återupptas utan publik klockan 14 i dag.

Men Gaismålvakten Marko Johansson missar matchen mot IFK Göteborg.

Jag hör pip som strålar rakt in i huvudet och jag har ganska hög huvudvärk, säger 20-åringen till TT.

Andra halvlek hade just satts i gång på Bravida arena i går kväll när en mängd fyrverkerier sköts upp från IFK Göteborgs supportrar. Huvuddomare Glenn Nyberg stoppade spelet.

Gaismålvakten Marko Johansson var nära att träffas av en fyrverkeripjäs och fick hörselproblem av smällen.

Allting var bra, det var en fin inramning och en fin fotbollsfest. Sedan från ingenstans blev det nyårsafton. Att det kommer raketer in på fotbollsplan har jag aldrig varit med om tidigare, säger han under tisdagsförmiddagen.

Jag försöker ta en boll över huvudet för att skydda mig men hör en smäll som tydligen är nära för jag får ett ringade ljud i örat. Jag blir irriterad men samtidigt rädd. Man vill inte bli skadad och sådant ska inte få hända. Jag har inte kunnat sova någonting i natt och är som du hör ganska sliten, fortsätter han.

Pyrotekniken kan ha gömts

IFK Göteborgs säkerhetssamordnare Johan Fridén säger till Aftonbladet att den pyrotekniken som användes, lådor med raketer, inte är möjlig att smuggla in genom publikingångar och säkerhetskontroller under matchdag.

Enligt uppgifter till tidningen fanns pyrotekniken i stället gömd i ett förråd.

Med högsta sannolikhet är det så, det har funnits här sedan tidigare, säger Johan Fridén till Aftonbladet.

Fridén har tittat på övervakningsbilderna och sett att det handlar om över 50 maskerade personer på IFK:s läktarsektion som på ett eller annat sätt är delaktiga i skjutandet.

”Klart man är orolig”

Johansson säger att han trots allt ville slutföra matchen, men inte framför IFK Göteborgs supportrar. Efter en stund beslutade man att bryta matchen av hänsyn till spelarnas säkerhet.

Matchen kommer att spelas klart utan publik klockan 14 i dag. Men för Johansson blir det inget spel. I stället ska han till läkaren för vidare undersökning av örat.

Klart man är orolig. Det är en viktig grej i kroppen och man vill höra så bra som möjligt. Men är man skadad är det bara att gilla läget, säger Johansson.

About Sten

Check Also

Östersund försöker läka efter ÖFK-sagan

SamhälleTT Östersunds FK:s framgångssaga tjusade kommunledningen och många av stadens invånare. Men nu har lyckobubblan …