Läkaren har jobbat på flera olika orter i landet. Arkivbild.

Barnläkare kopplas till fler övergrepp

BrottTT

En läkare som sitter häktad misstänkt för en rad grova sexövergrepp på barn kopplas till fler omotiverade undersökningar.

Nu utreds ytterligare sex fall med barn vid en hälsocentral i Västerbotten där mannen har arbetat, rapporterar P4 Västerbotten.

Primärvårdsdirektören Håkan Larsson säger till radion att det handlar om undersökningar som inte känns motiverade.

Det kan vara att man omotiverat velat klä av barnet. Och i de fallen där vi uppfattat att det kan vara otillbörlig undersökning så har vi kontaktat föräldrarna och erbjudit dem att få kontakt med polisen.

Cirka tusen journaler har granskats i Västerbotten. I ett av fallen kommer föräldrarna att ha en fortsatt dialog med polisen, enligt Håkan Larsson.

Läkaren har tidigare arbetat vid Skaraborgs sjukhus som nu har tagit beslut att skicka brev till närmare tusen patienter som behandlats av honom för att efterfråga deras upplevelse, rapporterar P4 Skaraborg.

Vi når inte riktigt fram med journalgranskning eftersom den inte stämmer överens med verkligheten, säger Christer Printz, chefsläkare på Skaraborgs sjukhus, till P4.

Läkaren har varit verksam i flera delar av landet. Han sitter häktad för bland annat sexuella övergrepp, sexofredande, utnyttjade av barn för sexuell posering för händelser som skett i Stockholmstrakten. Men även Skaraborgs sjukhus och Region Jönköping har gjort polisanmälningar.

About Sten

Check Also

Person skjuten utanför Vita huset

USATT-AFP-Reuters USA:s president Donald Trump avbröt en presskonferens och eskorterades bort av säkerhetspersonal, sedan en …