Avspärrningarna vid Gnesta station hävdes på torsdagseftermiddagen efter ett tidigare larm om ett misstänkt föremål på ett pendeltåg.

Misstänkt föremål stoppade tåg – en anhållen


BrottTT

Avspärrningarna vid Gnesta station hävdes på torsdagseftermiddagen efter ett tidigare larm om ett misstänkt föremål på ett pendeltåg. Efter att ha genomsökt platsen hittades inget farligt föremål av polisen. En person har anhållits.

Enligt Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson polisregion Öst, greps den misstänkte mannen vid 15-tiden.

Jag kan inte gå in går på mer detaljer i nuläget, men mannen ifråga är i 40-årsåldern. Han är gripen, misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger han till TT.

Mannen anhölls senare på dagen misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Föremål på pendeltåg

Polisinsatsen i Gnesta, söder om Södertälje, under torsdagseftermiddagen utlöstes vid 11:30-tiden då en person ringde in till polisen och slog larm om ett misstänkt farligt föremål ombord på ett pendeltåg.

Efter att tåget utrymts spärrades området av och nationella bombskyddet skickades till platsen, men efter att ha genomsökt området utan att ha påträffat något farligt föremål hävdes avspärrningarna vid 15-tiden.

”Förseningar hänger kvar”

På grund av insatsen rådde det under några timmar på eftermiddagen stopp i tågtrafiken vid Gnesta, vilket även påverkade trafiken på sträckorna Stockholm–Göteborg och Stockholm–Malmö.

Trafikstoppet hävdes vid 15.30-tiden, men enligt Katarina Wolffram, presskommunikatör vid Trafikverket, påverkar det trafiken under kvällen.

Trafikstoppet är hävt, men en del tåg är inställda och det kommer att hänga kvar förseningar, säger hon.

Katarina Wolffram uppmanar därför resenärer på de aktuella sträckorna att vara uppmärksamma på eventuella ändringar i trafiken.

Det finns risk för fortsatta störningar en tid framåt under kvällen, så det är extra viktigt att kontrollera med tågbolagen vad som gäller.

About Sten

Check Also

Efter upplopp i Malmö – sex ställs inför rätta

BrottTT Fem tonåringar och en vuxen – i dag ställs de till svars för det …