Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Misstänkt smitare håller sig undan
Den misstänkte föraren är fortfarande på fri fot. Arkivbild.

Misstänkt smitare håller sig undan

BrottTT

Polisen har haft telefonkontakt med den man som misstänks ha kört ihjäl en 14-årig flicka utanför Orsa och sedan smitit.

Men mannen är fortfarande på fri fot. Nu framkommer att han tidigare är dömd för rattfylleri, grov olovlig körning och saknade körkort.

Han har sagt att han ska inställa sig men det har han inte gjort än. Det är olyckligt, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till TT.

Var den misstänkte befinner sig är oklart. Polisen har letat med flera patruller utan framgång. Det var en lokal polis som lyckades få kontakt med mannen via telefon, men det har inte hållits något förhör.

Vad samtalet innehöll kan jag inte kommentera, säger Mats Öhman.

Klar bild av olyckan

Flickan blev påkörd vid 21-tiden på fredagskvällen, på E45 strax söder om Orsa. När hon steg av en buss kom en bil i hög fart och körde på henne. Flickan fördes svårt skadad till sjukhus efter kraschen men hennes liv gick inte att rädda.

Bilisten som körde på henne stannade inte efter kollisionen utan smet från olycksplatsen. Den misstänkta bilen hittades strax efteråt, cirka en kilometer från olycksplatsen. På de bilder som cirkulerar på bilen var den kraftigt krockskadad i fronten.

Polisen har utifrån bland annat vittnesmål en relativt klar bild av hur olyckan gått till och bedömer utredningsläget som gott.

Dömd för trafikbrott

Mannen, som är i 50-årsåldern, är skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och olovligt avvikande. Han är känd av polisen sedan tidigare och dömd för trafikbrott, vilket polisen bekräftar.

Han är tidigare dömd för rattfylleri, smitning, grov olovlig körning och saknade körkort, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen dömdes han för en månad sedan att genomgå alkoholavvänjande behandling.

TT: Frågan man ställer sig är hur den här mannen kunde få vara ute och köra?

Det är en väldigt bra fråga. Det är så det ser ut med de straffen som trafikbrotten ger i dag och det är sällan det blir några andra påföljder än så, säger Erik Hiding, vakthavande befäl på polisen.

About Sten

Check Also

Två till sjukhus efter villabrand

BrandTT Två personer har förts till sjukhus med oklara skador sedan en villa övertänts i …