Aaron Hernandez under mordrättegången. Arkivbild.

Morddömde NFL-spelaren led av CTE

Amerikansk fotbollTT-AP

NFL-stjärnan Aaron Hernandez, som begick självmord i fängelset där han satt på livstid dömd för mord, led av CTE, så kallad boxardemens.

Hjärnskadan har sannolikt uppstått genom upprepade hjärnskakningar under NFL-karriären. Hernandez advokat Jose Baez har därför lämnat in en stämningsansökan mot NFL, den amerikanska proffsligan i amerikansk fotboll, för att ha dolt riskerna med att spela i NFL.

Det är slag mot huvudet som kan leda till CTE. Baez säger att Hernandez hade visat tecken på försämrat minne, dålig impulskontroll och aggression, som kan kopplas till CTE.

Det har sagts oss att det här var det svåraste fallet som läkarna hade sett för någon i Aarons ålder, säger Baez om Hernandez som blev 27 år gammal.

I en studie som gjorts på NFL-spelare hade 110 av 111 undersökta tecken på CTE. För några år sedan fick NFL betala motsvarande 5 miljarder kronor till 4 000 före detta NFL-spelare som krävt ersättning för skador mot huvudet.

Aaron Hernandez spelade i två år för New England i NFL.

About Sten

Check Also

Pakistansk oppositionsledare gripen

PakistanTT-AFP Den pakistanske oppositionsledaren Shahbaz Sharif greps på måndagen av antikorruptionsmyndigheten bara dagar efter det …