Harvey Weinstein. Arkivbild.

Museum bevarar #metoo-berättelser

KulturTT

Nordiska museet i Stockholm samlar in och bevarar en del av berättelserna i nätkampanjen #metoo, skriver Sveriges Radios ”Kulturnytt”. De texter som skickas in till sajten minnen.se ska sparas digitalt. Museet ska även bevara Twitterkommentarer och göra intervjuer för att också kunna dokumentera negativa åsikter om kampanjen.

Ska man skapa ett material som blir forskningsbart framöver så måste vi dokumentera en så bred bild av kampanjen som möjligt. Man behöver inte lämna sitt namn, men gärna skriva ålder och var i landet man bor, säger Kajsa Hartig, digital navigatör på museet, till SR.

#metoo är en följd av New York Times avslöjande i början av oktober om att en mängd kvinnor anklagar Hollywood-producenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier. Hittills har ett 40-tal kvinnor trätt fram och anklagat Weinstein för övergrepp, däribland flera fall av våldtäkt.

Skådespelaren Alyssa Milano uppmanade kvinnor att dela sina berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #metoo, som även exploderat i svenska sociala medier.

About Sten

Check Also

Afghanistans Ghani undviker talibaner i Qatar

AfghanistanTT-Reuters Afghanistans president Ashraf Ghani reser till Qatar – men väntas inte träffa företrädare för …