Home / Nyheter / Sport / Myhrer på ny guldjakt i dag
André Myhrer siktar mot guld i karriärens sista (?) mästerskapsåk.

Myhrer på ny guldjakt i dag

AlpintTT

Säsongen har inte varit perfekt. Men OS-guldmedaljören André Myhrer vet att det inte spelar någon roll när medaljerna ska fördelas i slalomen i dag.

Jag tror att alla kommer att känna av pressen, säger 36-åringen.

André Myhrer ligger bara elva i slalomcupen just nu. Knappast den uppföljning av OS-guldet i Pyeongchang han hade hoppats på.

Men inför den nionde VM-starten i slalom i dag, troligen blir det hans två sista mästerskapsåk i karriären, är det inte lönt att blicka bakåt. Resultaten från vinterns världscuptävlingar spelar ingen roll för hans uttalade mål – ett VM-guld.

Det är klart att jag önskar mer av den här säsongen än vad jag har fått ut, resultatmässigt. Men jag hoppas kunna avsluta på bästa sätt, säger han.

Österrikiska krav

Samtidigt hoppas André Myhrer att pressen kommer att vara större på konkurrenterna. Och en av dem, Marcel Hirscher, är benägen att hålla med.

Österrikaren har varit rejält förkyld och tog ”bara” brons i storslalomen i fredags. Hittills är skidtokiga Österrike också utan ett guld i Åre.

Om det på söndagen blir likadant, om inte någon av mina landslagskollegor hoppar in och täcker upp för mig, då har vi inget guld här, säger Hirscher.

Hur många tävlingar har jag vunnit i vinter, tio? Naturligtvis förväntar man sig ett guld av mig, att jag ska stå överst i minst en av de här tävlingarna.

”Många om det”

Om österrikaren skulle misslyckas finns dock flera andra åkare kvar som också måste besegras, konstaterar André Myhrer. Som norrmannen Henrik Kristoffersen till exempel, som tog VM-guld i storslalomen.

Hirscher, Kristoffersen, (Daniel) Yule visar bra fart. Sade jag Kristoffersen? Marco Schwarz. (Ramon) Zenhäusern verkar vara snabb, säger Myhrer.

Det blir många om det.

Utöver Myhrer kommer även Mattias Hargin, Kristoffer Jakobsen och Carl Jonsson, som vann slalomkvalet i går, till start i dag. Första åket startar klockan 11.00.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …