Home / Utrikes / Europa / Myhrer varvar upp inför OS
André Myhrer är bra med efter det första åket i Wengen.

Myhrer varvar upp inför OS

AlpintTT

Med OS i Sydkorea för dörren är André Myhrer i form.

Den svenske slalomstjärnan blev trea i världscuptävlingen i Wengen.

Jag är väldigt nöjd med åkningen, säger 35-åringen.

André Myhrer vill vara här och nu men det krävs inte många frågor för att tankarna ska vandra långt österut.

Säsongsplaneringen är upplagd med tanke på att 35-åringen ska åka som snabbast den 22 februari i Pyeongchang, Sydkorea.

Det är ganska säkert min sista chans att ta ett OS-guld. Det är en ganska skön backe. Inte alltför brant och med flera flacka partier där det går att trycka på, säger han.

TT: Det låter som en Myhrer-backe?

Ja, man behöver inte fundera. Det är bara att bomba i två åk. Och det måste man göra om man över huvud taget ska ha en chans mot Hirscher (österrikaren som heter Marcel i förnamn vann överlägset i Wengen och tog sin 53:e seger i världscupen).

Myhrer var 1,72 sekunder efter Hirscher och 79 hundradelar bakom norrmannen Henrik Kristoffersen – men mycket glad ändå.

”Går fort”

Tredjeplatsen betyder en hel del för självförtroendet och ännu mer för att Myhrer ska kunna åka till Sydkorea med bästa möjliga förutsättningar: ett av de sju lägsta startnumren.

Det är en viktig del i OS-tävlingen. Med de här resultaten ser det bra ut, säger han.

Undantaget parallellslalomen i Oslo på nyårsdagen, som André Myhrer vann, var tredjeplatsen i Schweiz en tangering av säsongsbästa. Han slutade trea även i Val d’Isère i december.

Myhrer tycker att skidorna beter sig som de ska på snön.

Generellt är jag väldigt nöjd med åkningen. Jag tar för mig från början och även om det strular går det fort. Trots en miss i slutet av andra åket är jag på pallen.

Lyssnar på kroppen

Det svenska OS-hoppet lämnar Wengen med helt andra känslor än för ett år sedan. Då smällde det till i ryggen och Myhrer var tvungen att stå över flera tävlingar på väg mot VM i S:t Moritz.

Det han gjorde då bäddade för framgångarna den här säsongen.

Jag kände direkt att det var ett vinnande koncept. Nu har jag fått ett år med det träningsupplägget. Jag är väldigt noga och lyssnar på kroppen, säger Myhrer.

Kristoffer Jakobsen, med startnummer 49, satsade allt och körde in på nionde plats i första åket. 23-åringen missade sedan grovt i det andra och blev 25:a. Mattias Hargin grenslade i det första åket.

About Sten

Check Also

Man knivhuggen i Uppsala

BrottTT En man har blivit knivhuggen i ett flerbostadshus i södra Uppsala, meddelar polisen. Skadorna …