Stefanos Tsitsipas pustar ut och firar liggande efter att ha säkrat semifinalplatsen i Australian Open.

Nadal nästa för briljant skrällgrek

TennisTT

Greken Stefanos Tsitsipas fortsätter att briljera i Australian Open. I kvartsfinalen slog han ut spanjoren Roberto Bautista Agut och får nu möta Rafael Nadal.

Det känns nästan som en saga, säger 20-åringen.

Tsitsipas, rankad 14:e i världen, kan redan räkna hem sin största framgång i en grand slam-turnering. Grekiska tennisfans på läktaren firade med att sjunga nationalsången.

Jag bara lever min dröm, jag upplever vad jag har jobbat hårt för, sade greken sedan han vunnit med 7–5, 4–6, 6–4, 7–6.

Tsitsipas blev proffs 2016 och vann sin första titel i karriären i Stockholm i oktober i höstas. Australian Open är hans sjunde grand slam-turnering som singelspelare och tidigare hade han som längst nått åttondelsfinal (i Wimbledon).

Slog ut Federer

På vägen fram till semifinal har han slagit ut legendariske schweizaren Roger Federer – en seger som tog tennisvärlden med storm.

Det har varit en utmaning för Tsitsipas att behålla lugnet efter den skalpen.

Min största utmaning var att hålla mig koncentrerad och fokuserad om jag skulle ta mig vidare i turneringen. Jag är verkligen glad över hur jag spelade i dag, för det visade att segern mot Federer inte var en slump, säger han.

Nu väntar den 17-faldige grand slam-segraren Rafael Nadal som besegrade amerikanen Frances Tiafoe med 6–3, 6–4, 6–2. Den skadeförföljde spanske 32-åringen spelar därmed sin 30:e grand slam-semifinal i karriären.

Det är väldigt känslosamt att vara tillbaka i semifinal i Melbourne. Jag har haft en del problem i den här turneringen, sade Nadal som fick bryta fjolårets kvartsfinal på grund av skada och 2011 fick kasta in handduken under en åttondelsfinal på grund av knäproblem.

”Blir tufft”

Nadal fick avbryta förra säsongen i förtid för både en ankeloperation och problem med buken. Därför har det också funnits frågetecken om kroppen skulle hålla för en hel grand slam-turnering.

Han har stor respekt för Tsitsipas.

När du möter de här unga spelarna så är de under permanent utveckling. Han har självförtroende och har tagit flera högklassiga segrar. Det blir tufft, sade Nadal.

About Sten

Check Also

Arbetare får det bättre i Qatar: ”Historiskt”

QatarTT I ett av världens rikaste länder utnyttjas inresta arbetare under slavliknande förhållanden, för att …