Home / Utrikes / Europa / Naturreservat sönderkört vid krogbygge
Sanddynerna i naturreservatet i Kämpinge i Vellinge kommun har körts sönder vid ett restaurangbygge. Länsstyrelsen utreder händelsen och kan komma att anmäla saken till polisen. Arkivbild.

Naturreservat sönderkört vid krogbygge

NaturTT

Djupa hjulspår skär genom sanden på naturreservatet i Kämpinge i södra Skåne. En entreprenör har kört sönder sanddynerna vid byggandet av en ny strandrestaurang, skriver Sydsvenskan.

Det var ett olyckligt misstag, och området ska återställas, säger Niklas Persson, krögare och byggherre, till tidningen.

Ingemar H Johansson, ordförande i kulturföreningen Calluna i Höllviken, anser att sanddynerna – eller klitterna – har ett unikt värde. Hav och vind har i hundratals år packat sanden till dagens beväxta vallar.

Det här är vandalisering. Jag kan inte förstå hur man ska kunna återställa området. Det är inte bara att köra dit lite sand och lägga upp en hög, säger han till Sydsvenskan.

Saken har anmälts till länsstyrelsen.

Enligt de uppgifter jag fått så har det blivit ett missförstånd. Entreprenören har kört fel håll för att ta sig till bygget, säger Karl-Johan Pålsson, förvaltare för naturreservatet, till Sydsvenskan.

About Sten

Check Also

Allt du behöver veta om coronaviruset

CoronavirusTT Sju fall i Sverige och flera i Norden, det nya coronaviruset breder ut sig …