Nasdaq steg under torsdagen – men både Dow Jones industriindex och S&P 500 sjönk. Arkivbild.

Nätverkstillverkare sänke på USA-börs

BörsTT

De amerikanska börserna steg inledningsvis under torsdagens handel på Wall Street – men sjönk tillbaka igen. Vid stängning var Nasdaqs kompositindex det enda som avslutade dagen på plus. Det tekniktunga indexet var upp 0,3 procent och eldades bland annat på av jätten Apple som lyfte 1,8 procent. Netflix, upp 1,2 procent, var ett annat FAANG-bolag som hade en bra dag.

Aningen sämre gick det för de två andra ledande marknadsplatserna i USA. Dow Jones industriindex och S&P 500 sjönk med 0,3 respektive 0,2 procent.

Båda tyngdes av Cisco Systems vars höstsiffror var sämre än förväntat i den senaste delårsrapporten. Detta fick nätverkstillverkaren att backa 11,2 procent.

Under dagen släpptes siffror som visade att antalet nyanmälda arbetslösa i USA i förra veckan föll till 963 000 personer. Det var första gången antalet hamnar under en miljon sedan coronapandemin nådde USA på bred front i mars.

About Sten

Check Also

Skistar får draghjälp av hemestertrenden

EkonomiTT Den så kallade hemestertrenden ger draghjälp till skidanläggningsföretaget Skistar. Fler än vanligt har redan …