Internationella olympiska kommittén stoppar tävlingar i Indien. Arkivbild.

Nekades visum – IOK stoppar Indientävlingar

OlympisktTT-Reuters

Internationella olympiska kommittén (IOK) stänger av Indien från att arrangera internationella tävlingar och uppmanar internationella idrottsförbund att inte förlägga tävlingar i Indien.

Detta sedan två pakistanska sportskyttar nekats visum till Indien för att vara med i en världscuptävling.

Indien stoppade pakistanierna efter självmordsattacken i Kashmir som dödade fler än 40 medlemmar av de indiska säkerhetsstyrkorna. Indien anklagar pakistansk säkerhetstjänst för att ligga bakom attacken.

Indien är intresserad av att arrangera stora tävlingar framöver som ungdoms-OS 2026, Asiatiska spelen 2030 och sommar-OS 2032.

Det här är ett bakslag för idrotten i landet. Vi har försökt förmå regeringen att ge skyttarna visum, säger Rajeev Mehta, generalsekreterare i Indiens olympiska kommitté.

I fjol stoppades en kvinnlig boxare från Kosovo från att delta i VM i New Delhi eftersom Indien inte erkänt Kosovo som självständig stat.

Det är olyckligt att det hänt igen. Vi ska diskutera den här krisen med regeringen för att hitta en lösning, säger Mehta.

About Sten

Check Also

Filippinerna ska testa ryskt vaccin

Ryssland/FilippinernaTT-AFP-Reuters Filippinerna planerar att börja testa det nya ryska vaccinet mot coronaviruset, meddelar president Rodrigo …