Home / Nyheter / Inrikes / Nerbrottade pojken från centralen: ”Jag vill hjälpa pappa”

Nerbrottade pojken från centralen: ”Jag vill hjälpa pappa”

Sami, den unga pojken som sågs bli nedbrottad av en ordningsvakt i Malmö Centralstation har blivit lokaliserad och intervjuad av Sydsvenskan i Stockholm. Pojken som kommer från Marocko berättar att han vill hjälpa sin pappa som ska lida av ett handikapp.

Det är reportrarna Federico Moreno, Jens Mikkelsen, och fotografen Hussein El-Alawi som lyckas få kontakt med pojken som rest från Marocko tillsammans med tre andra pojkar. I intervjun berättar Sami om tillfället med vaktingripandet i Malmö central. Enligt pojken ströp vakten hans luftvägar så att han inte kunde andas.

– Jag grät och sa varför slår du mig och så puttade jag tillbaka. Gå härifrån jag vill åka till Danmark. Du har inte rätt att slå mig. Han slängde mig på marken och slog mig och sa att poliser kommer att ta dig. Han höll mig och ströp mig, hårt och länge. När jag kände att jag inte längre kunde andas sa jag en shahada, säger Sami till Sydsvenskan.

I intervjun säger Sami att han inte är 9 år som han tidigare har uppget utan 11 år. Han berättar också att han är i Europa för att försöka hjälpa sin pappa som är handikappad och behöver en operation som kostar cirka 8000 kronor. Hans mamma  ska inte längre vara vid livet.

Hans dröm är att en dag bosätta sig i Kanada men han har också en ide om att bosätta sig i Spanien där hans moster bor. Han berättar för reportrarna att han rymt från olika hem ett flertal gånger för att han vill vara tillsammans med sina kompisar. Efter att de rymt lokaliserar de varandra med hjälp av Facebook.

Redaktionen

Externa länkar:
”Om jag stannar här kan jag inte hjälpa pappa”

 

 

About Sten

Check Also

Karolinska lämnar stabsläge

CoronavirusetTT Efter nästan elva veckor i förstärkningsläge och stabsläge går nu Karolinska universitetssjukhuset tillbaka till …