Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Norsk familj vädjar till kidnappare
Familjen Falkevik Hagens bostad i Fjellhammar utanför Oslo. Arkivbild.

Norsk familj vädjar till kidnappare

NorgeTT-NTB

Familjen till Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som varit försvunnen i elva veckor, vädjar nu till kidnapparna att höra av sig.

För familjen är det en sak som är överordnat allt annat. De vill få hem Anne-Elisabeth, sade familjens advokat Svein Holden i norska TV2 på måndagen.

Falkevik Hagen är gift med en av Norges rikaste personer. Hon tros ha blivit bortförd från sitt hem i Fjellhammar utanför Oslo, men var hon hålls fången är fortfarande oklart. Norsk polis gick förra veckan ut med misstankarna om att hon kidnappats i oktober och fick fort in över 250 tips från allmänheten.

Tidigare har uppgifter om ett krav på en lösesumma på nio miljoner euro (92 miljoner svenska kronor) framförts, enligt VG. Polisen har sagt att allvarliga hot framförts om lösenkravet inte tillmötesgås, men har inte velat gå in på detaljer om utredningen.

Polisen uppger att kidnapparna har använt en elektronisk form av kommunikation som inte lämpar sig för dialog, och Svein Holden vill att de ska höra av sig på annat sätt.

Familjen vill komma i bättre kontakt med kidnapparna än de hittills har varit, säger han.

Om de får bekräftat att hon mår bra är familjen villig att hitta en lösning för att få hem henne.

About Sten

Check Also

Man gripen för mordförsök efter skadegörelse

BrottTT En man i 20-årsåldern har gripits för mordförsök sedan han avlossat skott mot poliser …