Home / Samhälle / Djur / Norska åt sin häst – dödshotades
Inte alla tycker att det är okej att äta en häst. Arkivbild.

Norska åt sin häst – dödshotades

NorgeTT-NTB

En 18-årig kvinna från Trøndelag har dödshotats och fått internationell uppmärksamhet efter att ha ätit sin egen häst. Men tilltaget får stöd av forskare.

Kvinnan publicerade en bild på måltiden på Facebook, vilket resulterade i en mängd mordhot på norska, ryska, franska och spanska.

Det är möjligt att jag har blivit världens mest hatade 18-åring. Många skriver att jag är en psykopat, att de hoppas att jag inte har barn och att jag bör berövas rätten att ha djur, säger hon till NRK.

Måltiden har uppmärksammats av medier i Storbritannien och USA. Enligt kvinnan hade hästen en obotlig skada och var tvungen att avlivas.

I tidningarna låter jag som en kallblodig mördare, som plötsligt en dag blev hungrig och gick till stallet och dödade min häst, säger kvinnan.

Måltidsforskaren Annechen Bahr Bugge vid Oslo storstadsuniversitet säger att människor med tiden har utvecklat en relation med hästen som gör att vi uppfattar den som oätlig. Ändå tycker hon att 18-åringen är nyskapande.

Vi har blivit mer medvetna om en hållbar kost, och i det ljuset är (kvinnans) handling bra. Hon valde att låta hästen bli mat snarare än att låta den ruttna och förvandlas till skräp.

About Sten

Check Also

Bittra fiender orsakar kaos i Malaysia

MalaysiaTT-AFP Malaysia är i djup politisk kris sedan maktkampen om premiärministerposten förvandlats till strid mellan …