Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Norstedts fortsätter göra vinst
Det går bra för Norstedts förlag. Arkivbild.

Norstedts fortsätter göra vinst

LitteraturTT

Norstedts förlagsgrupp fortsätter att gå med vinst, för fjärde året i rad. Efter att nyligen ha gjort två förvärv består gruppen nu av Norstedts, Rabén & Sjögren, Printz Publishing och B. Wahlströms.

Det var 2015 som förlagsgruppen började vända utvecklingen efter flera års förluster. Sedan dess har man gjort 128 miljoner kronor i vinst. 2018 blev rörelseresultatet 31 miljoner kronor, med 7 procent i rörelsemarginal, och omsättningen landade på 430 miljoner kronor.

Ljudboken står för nästan var femte krona av intäkterna. Under 2018 växte de digitala intäkterna med hela 60 procent. Framför allt är det sakprosan och skönlitteraturen som ökar digitalt, där kommer mer än var tredje krona från digitala format.

Några av de författare som har toppat försäljningslistorna förra året är Elias och Agnes Våhlund, Jonas Gardell, Jujja Wieslander, Magnus Uggla och Anna Jansson.

”Många titlar överträffade våra förväntningar och med 2018 överträffade vi de bästa Harry Potter-åren”, skriver Otto Sjöberg, vd på Norstedts Förlagsgrupp, i ett pressmeddelande.

About Sten

Check Also

Australien kritiserar Kina för fångbehandling

Kina/AustralienTT-Reuters Den australisk-kinesiske författaren Yang Hengjun, demokratiförespråkare och tidigare kinesisk diplomat, hålls fången i Kina …