En ny grupp med människor har lämnat Centralamerika för att försöka nå USA. Arkivbild.

Ny grupp migranter vandrar mot USA

CentralamerikaTT-Reuters

En ny grupp med mer än 300 människor vandrar norrut från El Salvador med målet att nå USA. De lämnade staden San Salvador på söndagen.

Salvadoranerna organiserade sig via sociala medier som Facebook och Whatsapp. De eskorterades av polis på söndagen och hade med sig ryggsäckar och vattenflaskor, samtidigt som mammor sköt sina barn i vagnar.

Gruppen av migranter följer tidigare karavaner med tusentals människor som under oktober gått norrut igenom Centralamerika för att nå USA. Händelserna har uppmärksammats stort i medier över hela världen och blivit en fråga inför det amerikanska kongressvalet i november.

I förra veckan gick en grupp människor, som uppskattades till 1 000 personer, från Honduras igenom Guatemala innan den splittrades.

Den gruppen som gick från Honduras för flera veckor sedan och nu befinner sig i Mexiko är fortfarande 160 mil från den norra gränsen mot USA.

USA:s president Donald Trump har hotat att stänga gränsen mot Mexiko om inte migranterna stoppas. Han har även hotat att dra in biståndet till Honduras, Guatemala och El Salvador om inte länderna stoppar migranterna.

About Sten

Check Also

”Slutfestat” på klubbarna – men publik på 300

InrikesTT Sittande publik på högst 300 personer tillåts på kultur- och sportevenemang från och med …