Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Nya protester runt om i Frankrike
På Champs Élysées i Paris sköt polisen tårgas mot demonstranterna.

Nya protester runt om i Frankrike

FrankrikeTT-AFP-Reuters

Tusentals regeringskritiska demonstranter från proteströrelsen Gula västarna tågade i städer runt om i Frankrike på lördagen.

På paradgatan Champs Élysées i Paris använde polisen tårgas och vattenkanoner mot demonstranterna.

I Paris, som varit epicentrum för de senaste månadernas protester, har centrala Place de la Concorde och omgivande distrikt spärrats av. Omkring 5 000 poliser är ute på gatorna för att förhindra våldsamheter.

Hundratals poliser befinner sig på Champs Élysées där banker, juvelerare och andra butiker har bommat igen sina fönster inför befarad vandalisering och plundring. Kring Triumfbågen avfyrade polisen tårgas och vattenkanoner mot demonstranter som kastade sten och färg på polisen. Över 50 personer har gripits, en del för att ha haft med sig föremål som kan användas som vapen.

Totalt har omkring 80 000 poliser kommenderats ut runt om i landet för att se till att den proklamerade nolltoleransen mot våld upprätthålls. I Bourges samlades nära 5 000 demonstranter för att protestera mot president Emmanuel Macrons ekonomiska reformer. Även i Strasbourg och i Marseille samlades tusentals demonstranter.

About Sten

Check Also

Apple lovar en miljon ansiktsmasker i veckan

EkonomiTT-AFP Apple ställer om produktionen från bland annat Ipads och Iphones till ansiktsmasker för sjukvården. …