Home / zed / Krig, konflikter och oroligheter / Nya samtal om Jemenfångar hålls i Amman
De senaste samtalen om fångutväxling i Amman, Jordanien, följdes av frigivningar från bägge håll. Arkivbild från 19 januari.

Nya samtal om Jemenfångar hålls i Amman

JordanienTT-AFP

Parterna i Jemenkriget kommer att träffas i Jordanien denna vecka för fortsatta diskussioner om utbyte av fångar, meddelar FN.

Fångutväxlingen – som omfattar runt 15 000 personer på vardera sidan – avtalades vid fredskonferensen i Sverige i början av december. I uppföljande samtal i jordanska Amman i mitten av januari lämnade bägge sidor över listor på önskade frigivningar och förra veckan släppte huthierna en saudisk fånge, varpå den saudiskbackade regeringen släppte sju huthier.

När parterna träffas i Jordanien på onsdag kommer FN-sändebudet Martin Griffiths att närvara, samt företrädare för Internationella röda korskommittén.

På söndagen höll den avgående chefen för FN:s Jemenobservatörer, Patrick Cammaert, nya fredssamtal med en delegation från den internationellt erkända regeringen ombord på ett fartyg i Röda havet, då man inte kunnat hitta en mötesplats i Jemen.

About Sten

Check Also

Johnson: Vi kommer inte svika Hongkongs folk

Storbritannien/HongkongTT-Reuters Storbritannien kommer inte att svika Hongkongs befolkning om Kina gör slag i saken och …