Washingtons målvakt Braden Holtby (70) stoppar Torontos John Tavares.

Nylander dubblerade assistskörden

IshockeyTT

William Nylander hade säsongens kanske hittills bästa kväll på isen i Toronto, när laget tog emot Washington i NHL-ishockeyn. Nylander, som haft det kämpigt sedan han kom tillbaka, noterades för tre assists, vilket är rekord för svensken.

Med tre assists lyckades svensken i ett huj dubblera säsongens assistskörd, och hemmalaget vann dessutom matchen med 6–3. Tre assists är också det flesta han gjort under en enskild match under NHL-karriären.

Nylander har haft det tufft och inte fått till spelet sedan han återvände till ligan i december efter utdragna kontraktsförhandlingar. Nattens tre assists är de flesta poängen svensken fått med sig i en match under säsongen, och för första gången sedan han kom tillbaka gör han poäng i två matcher i rad.

Som grädde på moset utsågs han också till en av matchens bästa spelare.

Två av assisterna från Nylander var till mål som Nazem Kadri gjorde. Den 28-årige kanadensaren stod för ett hattrick i matchen, hans femte i NHL-karriären.

Washingtons Nicklas Bäckström gjorde säsongens trettonde mål när han inledde matchens målskytte i första perioden. Han noterades också för en assist för reduceringsmålet till 5–3.

About Sten

Check Also

Kriminalvårdens nya gd: De får bära ut mig

BrottTT Brist på platser, besöks- och permissionsförbud, coronapandemi och stabsläge har präglat Martin Holmgrens första …