Home / Utrikes / Nordamerika / Nylander dubblerade assistskörden
Washingtons målvakt Braden Holtby (70) stoppar Torontos John Tavares.

Nylander dubblerade assistskörden

IshockeyTT

William Nylander hade säsongens kanske hittills bästa kväll på isen i Toronto, när laget tog emot Washington i NHL-ishockeyn. Nylander, som haft det kämpigt sedan han kom tillbaka, noterades för tre assists, vilket är rekord för svensken.

Med tre assists lyckades svensken i ett huj dubblera säsongens assistskörd, och hemmalaget vann dessutom matchen med 6–3. Tre assists är också det flesta han gjort under en enskild match under NHL-karriären.

Nylander har haft det tufft och inte fått till spelet sedan han återvände till ligan i december efter utdragna kontraktsförhandlingar. Nattens tre assists är de flesta poängen svensken fått med sig i en match under säsongen, och för första gången sedan han kom tillbaka gör han poäng i två matcher i rad.

Som grädde på moset utsågs han också till en av matchens bästa spelare.

Två av assisterna från Nylander var till mål som Nazem Kadri gjorde. Den 28-årige kanadensaren stod för ett hattrick i matchen, hans femte i NHL-karriären.

Washingtons Nicklas Bäckström gjorde säsongens trettonde mål när han inledde matchens målskytte i första perioden. Han noterades också för en assist för reduceringsmålet till 5–3.

About Sten

Check Also

Trumps krigsförklaring mot sociala medier

USATT Donald Trump har skrivit under en presidentorder som kan öppna för rättsliga påföljder för …