Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Nytt område undersökt efter brutalt mord
Polisen spärrade under tisdagskvällen och natten till onsdagen av ett område bakom en flerfamiljsfastighet på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö. Området som spärrades av ligger ett hundratal meter från den plats där en kvinna i 30-årsåldern sköts ihjäl.

Nytt område undersökt efter brutalt mord

BrottTT

Polisen har genomfört en ny teknisk undersökning i närheten av den plats där en kvinna i 30-årsåldern brutalt mördades på måndagen. Kvinnan sköts ihjäl på öppen gata i Malmöstadsdelen Ribersborg.

Området som spärrades av ligger ett hundratal meter från den plats på Sergels väg i Malmö där kvinnan sköts ihjäl på måndagsförmiddagen.

Jag ska inte säga att det är vanligt, men generellt sett hör det inte till ovanligheterna att man återkommer till brottsplatser eller att man får information som är intressant som gör att man vill göra en teknisk undersökning på en annan plats i närheten, säger Nils Norling vid polisen till TT.

Pappan utsatt för mordförsök

Enligt vittnen höll kvinnan sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. Åklagarmyndigheten har sagt till Svenska Dagbladet att kvinnan var med sitt barn och barnets pappa när hon dödades. Polisen utreder även mordförsök på pappan.

Advokat Mikael Nilsson har utsetts till målsägarbiträde till pappan och parets gemensamma barn, men han vill inte ge några kommentarer till TT kring fallet.

En 19-årig man sitter anhållen misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. Han nekar till att ha med mordet att göra.

Han tycker det här är en avskyvärd handling som han inte har någon inblandning i, sade hans försvarsadvokat Therese Ståhlnacke till TT under gårdagen.

Misstänkt mordvapen

Polisen har beslagtagit ett misstänkt mordvapen.

Vi arbetar på med ett större antal förhör med potentiella vittnen. Vi arbetar på med informationshämtningen och analysarbetet av det material vi har, säger Nils Norling.

Senast klockan 12 på torsdagen måste åklagaren ha begärt 19-åringen häktad, annars försätts han på fri fot.

Rättad: Rättad uppgift från tidigare version om vem som är misstänkt för inblandning i mordet.

About Sten

Check Also

Två till sjukhus efter villabrand

BrandTT Två personer har förts till sjukhus med oklara skador sedan en villa övertänts i …