Home / Utrikes / Europa / Nytt stabsläge på Karolinska efter it-strul
Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge har gått upp i stabsläge igen. Arkivbild.

Nytt stabsläge på Karolinska efter it-strul

VårdTT

Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge söder om Stockholm har it-problem som tvingar sjukhuset att på nytt gå upp i stabsläge.

”Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i stabsläge från klockan 11.30 i dag, fredag. De reservrutiner som infördes i går gäller även i dag”, säger chefsläkaren Torbjörn Söderström i ett pressmeddelande.

På torsdagen drabbades sjukhuset av nätverksproblem. Ett större it-problem drabbade samtidigt journalsystemet Take Care, som används av alla akutsjukhus, utom S:t Görans, och många vårdcentraler.

Vid behov kommer vissa operationer att flyttas till Karolinska i Solna, meddelar sjukhuset. Det finns ingen prognos för när problemet kan vara löst.

Stabsläge inom sjukvården innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen. Det är det första av tre fastställda beredskapslägen. De övriga är förstärkningsläge respektive katastrofläge

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …