Home / Ekonomi / Ekonomi, affärer och finans / Objuden Maduro lovar att komma ändå
Nicolás Maduro. Bilden är tagen för ett par veckor sedan, vid årsdagsfirandet av en misslyckad kupp 1992.

Objuden Maduro lovar att komma ändå

VenezuelaTT-Reuters

Är ni rädda för mig?

Det frågar Venezuelas president sina kollegor runtom i Amerika inför ett stort toppmöte i vår.

Den kontroversielle Nicolás Maduro säger att han kommer till mötet även om han inte är välkommen.

Vill ni inte se mig i Lima? Ni kommer att få se mig. För oavsett om solen skiner eller regnet öser ner, om jag ska behöva flyga, ta land- eller sjövägen, så kommer jag att delta i Amerika-toppmötet, säger Maduro när han tar emot utländska medier i presidentpalatset Miraflores i Caracas.

Mötet, Summit of the Americas (SOA), är en sammankomst för stats- och regeringschefer inom OAS, de amerikanska kontinenternas samarbetsorganisation. Det har hållits regelbundet sedan 1994, då USA:s dåvarande president Bill Clinton var värd. Årets möte hålls om knappt två månader, den 13–14 april, i Perus huvudstad.

Flera kollegor till Maduro är mycket kritiska till hur han hanterat den växande krisen i Venezuela, som trots sina stora oljetillgångar håller på att kollapsa ekonomiskt.

Vid träffen i Miraflores drar sig inte den venezuelanske ledaren för att hugga tillbaka, bland annat mot årets SOA-värd Pedro Pablo Kuczynski, Perus president som har rötter i Polen och Schweiz.

Kuczynski kan ju knappt prata spanska, tycker Maduro.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …