Spelbolag som Betsson har påverkats när nästan alla fotbollsligor tvingas att ställa in matcher. På bilden Manchester Citys hemmaarena.

Ökad omsättning för Betsson trots sportvakuum

EkonomiTT

Trots att merparten av all större sport ställts in ökar Betssons omsättning. Spelandet har i stället gått över till sporter som bordtennis och e-sport.

Vi håller fortfarande verksamheten i gång och har drygt 1 500 personer som arbetar hemifrån. Verksamheten fyller nog ett visst bra syfte för många kunder som ett nöjesinslag när mycket annat har försvunnit, säger vd Pontus Lindwall.

Spelbolaget redovisar en vinst före skatt på 241,8 miljoner kronor för första kvartalet 2020. Det kan jämföras med vinsten på 244,8 miljoner kronor motsvarande period 2019.

Omsättningen uppgick till 1 417 miljoner kronor, jämfört med 1 330 miljoner kronor ett år tidigare. Bolaget har påverkats negativt av en rad inställda matcher och mästerskap men enligt vd:n Pontus Lindwall har nu kunder i stället börjat spela på andra typer av idrottsevenemang än tidigare.

Sportspelandet har gått ner mycket men inte försvunnit helt och hållet. Det utövas ju exempelvis e-sport, dit har vi sett att ett visst spel flyttats över och till bordtennis.

Det är en intressant trend som kan vara positiv på lång sikt, enligt Lindwall.

”Vi har lagt till ytterligare evenemang i vårt erbjudande och bedömer att när sportevenemangen gradvis kommer tillbaka så kommer vårt sportsbokserbjudande att vara ännu mer konkurrenskraftigt än tidigare”, skriver han i rapporten.

About Sten

Check Also

Polisen varnar för bedragare i e-julhandeln

EkonomiTT Årets största ”shoppingfest” är också julafton för kriminella. När rekordmånga handlar på nätet ser …