Oslo sätter upp lappar med information om handhygien och vikten av att hålla avstånd.

Oslo instruerar studenter i virusvett

NorgeTT-NTB

Oslo rustar för att ta emot tusentals nya studenter.

Samtidigt ökar smittspridningen i huvudstaden där unga som gått på fest smittats.

Såväl antalet smittade som inlagda på sjukhus ökar i Norge och i fredags infördes nya coronarestriktioner i landet, bland annat ett förbud att servera alkohol efter midnatt.

I år har dessutom rekordmånga studenter, över 100 000, fått en studieplats runt om i Norge och många av dem har nu satt kurs mot huvudstaden – där flera unga har smittats på olika fester senaste tiden.

För att minska risken att coronaviruset sprids bland studenterna har Oslo kommun sammansatt ”stadsvett”-regler och lappar ska sättas upp på studentområden med information om att hålla avstånd och handhygien.

Oslo har ju haft strängare regler än andra ställen, så det är nödvändigt att snabbt komma in i den tankegången. Oslo är en öppen och tillgänglig stad som man ska glädja sig över att komma till. Samtidigt så har vi varit epicentret och det bor helt enkelt många fler människor här, säger kommunalrådet Raymond Johansen.

About Sten

Check Also

Läkarglest i mammografin – stress och väntan

VårdTT Svenska mammografiavdelningar lider av svår läkarbrist, visar en ny undersökning gjord av svenska Bröstcancerförbundet. …