Home / Utrikes / Asien / Över 130 döda av hembränd sprit i Indien
Indisk polis bekräftar att ytterligare 35 personer har avlidit till följd av den hembrända spriten.

Över 130 döda av hembränd sprit i Indien

IndienTT-Reuters-AFP

Dödssiffran stiger ytterligare bland dem som druckit hembränd sprit i nordöstra Indien. Indisk polis bekräftar att ytterligare 35 personer hav avlidit till följd av spriten.

Dödssiffran har stigit till 133 personer i distrikten Golaghat och Jorhat efter tragedin med hembränd sprit, säger Mukesh Agarwala, polismästare i staten Assam.

Tio personer som har kopplingar till spriten har gripits av Indisk polis. Prover av spriten är skickad för analys.

Tidigare i helgen har indiska myndigheter rapporterat att omkring 200 personer vårdades på sjukhus efter att druckit spriten. För flera av dem är tillståndet kritiskt.

De drabbade arbetar på en teodling och ska ha druckit den giftiga alkoholen efter att de fått sin veckolön utbetald. Enligt lokala myndigheter insjuknade alla nästan omedelbart efter att de druckit alkoholen.

Det är inte ovanligt att den fattigare delen av befolkningen i Indien dör till följd av illegalt framställd alkohol. Förgiftningen på teodlingen i delstaten Assam kommer mindre än två veckor efter att runt 100 personer dog av giftig alkohol i delstaterna Uttar Pradesh och Uttarakhand i norra Indien.

About Sten

Check Also

Coronakrisen lyfter Donald Trump

USATT President Donald Trumps popularitetssiffror är skyhöga och de demokratiska presidentaspiranterna står i virusskugga. Covid-19-krisen …