Seine har svämmat över.

Översvämningar i Paris när Seine stiger

FrankrikeTT-AFP

Vattnet fortsätter att stiga i Seines flodsystem och vattenståndet i Paris väntas nå kulmen innan helgen är över.

I en del källare började vatten läcka in och i förorterna tvingas människor ta båten för att ta sig fram på gatorna. Över 650 personer, inklusive patienterna vid ett vårdcenter, har evakuerats.

Louvrens nedersta våning med islamisk konst är stängd för besökare, och all båttrafik på Seine i Paris och uppströms har stoppats.

Vattennivån i Seine var på lördagen 5,7 meter över det normala, och väntas kulminera på 5,9 meter på söndagskvällen. Det är fortfarande en bit kvar till de 6,1 meter som uppmättes 2016, då Louvren tvingades hålla stängt i flera dagar.

Riskerna för ytterligare översvämningar har dämpats något under helgen, men det väntas ta långt tid innan vattnet drar sig tillbaka eftersom stora markområden i norra Frankrike redan är vattensjuka.

Perioden december–januari är den våtaste sedan data började samlas in i år 1900, enligt Frankrikes meteorologiska institut.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …