P4 portar Arbetarbladets chefredaktör

P4 Gävleborg har portat Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström från programmet Nyhetskommissionen skriver Svenska dagbladet. Skälet ska vara att Nordström anses vara för politisk som chefredaktör för en tidning som har en politisk ledarsida.

Daniel Nordström säger till Svenska dagbladet att han blev förvånad:

”Jag portas eftersom jag kan uppfattas som politisk. Men jag är som vilken chefredaktör som helst. Jag har inte på något vis värvats på politiska grunder och blev ytterst förvånad när jag fick beskedet, säger han.” ”De är så rädda att det blir patetiskt.”

Daniel Nordström kommer att precis som Soran Ismail att portas fram till valet. Enligt Leif Eriksson som är kanalchef för p4 Gävleborg är Daniel Nordström åter välkommen till programmet efter valet. Till Svenska dagbladet säger han:

” Med de regler som vi har, min tolkning av dem och den starka förknippning han har med tidningen får han avstå att vara med de här sex månaderna. Sen är han naturligtvis väldigt välkommen tillbaka.#

Redaktionen

About Sten

Check Also

Norska FHM: Rödlista sex svenska regioner

CoronavirusetTT Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten har lämnat in en rekommendation till den norska regeringen om …