Home / Nyheter / Inrikes / Palestinas och Israels ambassadörer i debatt om våldsattacker

Palestinas och Israels ambassadörer i debatt om våldsattacker

Israels och Palestinas ambassadörer har i svenska tidningar debatterat den senaste tidens våldsattacker från enskilda palestinier där Israels ambassadör anklagat palestinierna för att uppfostra ”mördare” något som den palestinska ambassadören ser som ett sätt att avhumaniserar palestinierna.

I en debattartikel på Aftonbladet publicerad den 2 maj skriver den Israeliska ambassadören Isaac Bachman att palestinska ledare uppmanar barn och ungdomar till våld och terror:

– När det politiska ledarskapet bestämt sig för att främja sina politiska mål genom terrorism använder man sig av utbildningssystem och offentliga informationskanaler för att uppmuntra medborgarna att utföra våldshandlingar, skriver Bachman i sin debattartikel i Aftonbladet.

Samma dag publicerade den palestinska ambassadören Hala H. Fariz en replik i samma tidning där hon hävdade att Bachmans utspel bara var ett försök från en förtryckare att legitimera våld.

– Att odla den här typen av hat och avhumanisering har möjliggjort för en rad av israeliska regeringar att vidmakhålla sin militära ockupation av Palestina, förneka palestinierna sina grundläggande rättigheter till frihet och självbestämmande och ha överseende med den israeliska arméns brutalitet gentemot den palestinska civilbefolkningen, skriver Hala H. Fariz i en replik.

Redaktionen
Externa länkar:
Avhumanisering är förtryckarens tillflykt

About Sten

Check Also

Pojke brännskadad av kontaktledning

OlyckorTT En pojke i 15-årsåldern har kommit åt kontaktledningar vid järnvägsspår i Västerås och brännskadats, …