Paul Haggis. Arkivbild.

Paul Haggis anklagas för övergrepp

FilmTT

Fyra kvinnor anklagar den Oscarsbelönade manusförfattaren och regissören Paul Haggis för våldtäkt och sexuella övergrepp, rapporterar nyhetsbyrån AP.

En av kvinnorna stämde manusförfattaren i mitten av december förra året för en våldtäkt som enligt kvinnan ska ha inträffat 2013. Det har nu fått ytterligare tre kvinnor att träda fram med sina egna anklagelser.

För AP berättar de tre kvinnorna om händelser som ska ha inträffat mellan 1996 och 2015. En av de nya anklagelserna gäller våldtäkt, och två gäller trakasserier där han ska ha kysst och försökt kyssa kvinnan.

Paul Haggis advokat Christine Lepera nekar till de nya anklagelserna, och säger till nyhetsbyrån: ”Han har inte våldtagit någon”.

Manusförfattaren har även nekat till den första anklagelsen i en motstämning, där han också hävdar att kvinnan och hennes advokat hade krävt nio miljoner dollar för att undvika rättsliga åtgärder, vilket han ansåg som utpressning.

Paul Haggis har vunnit två Oscarstatyetter för filmen ”Crash” som han både har regisserat och skrivit manus till. Han har även skrivit manus till ”Million dollar baby” som vann en Oscar för bästa film.

About Sten

Check Also

Nya helikopterräddningar vid USA-bränder

USATT-Reuters-AFP Torra vindar fortsatte att försvåra släckningsarbetet av de stora terrängbränderna i Kalifornien på tisdagen. …