President Donald Trump lämnar presskonferensen tillsammans med personal från Secret Service.

Person skjuten utanför Vita huset

USATT-AFP-Reuters

USA:s president Donald Trump avbröt en presskonferens och eskorterades bort av säkerhetspersonal, sedan en person skjutits utanför Vita huset.

Trump återvände strax efteråt till presskonferensen – där journalisterna stängts in i samband med händelsen. Presidenten beskrev själv vad som hänt och att den skjutne så vitt han vet varit beväpnad.

Det var en skjutning utanför Vita huset. Det verkar vara helt under kontroll. Men det var en riktig skjutning, och någon har förts till sjukhus och jag vet inte tillståndet på den personen. Det verkar som att personen sköts av Secret Service, så vi får se vad som händer.

Polisorganisationen Secret Service, som ansvarar för presidentens säkerhet, bekräftar att en polisman var inblandad i skjutningen.

Trump sade sig inte veta mycket mer om händelsen.

Det kanske inte hade något att göra med mig, sade presidenten och tillade att personen blivit skjuten strax utanför Vita husets instängslade område.

På frågan om Trump var skakad av händelsen svarade presidenten:

Jag vet inte, verkar jag skakad?, sade han och fortsatte:

Världen har alltid varit en farlig plats. Det är inte något som är unikt.

About Sten

Check Also

Sjöstedt: Då kan Löfven inte sitta kvar

ArbetsrättTT Parterna lyckades inte komma överens om förändringar i arbetsrätten efter intensiva förhandlingar. Om regeringen …