Home / Utrikes / Europa / Persson missar genrepet – Högberg till VM?
Linn Persson missar EM – och VM-genrepet. Arkivbild.

Persson missar genrepet – Högberg till VM?

SkidskytteTT

Linn Persson missar EM, och VM-genrepet, med en förkylning.

Det öppnar för Elisabeth Högberg i Östersund.

Det lutar kraftfullt åt att hon får den sista platsen, säger landslagstränaren Johan Hagström till Radiosporten.

Det svenska skidskyttelandslaget ska förbereda sig inför kommande hemma-VM i Östersund med att tävla på EM i Minsk i veckan.

Linn Persson var en del av det stafettlag som tog silver på OS i Pyeongchang förra året. Nu missar hon genrepet.

Enligt Radiosporten har Persson lidit av en förkylning under en stor del av förra veckan, och får därför VM-förbereda på egen hand.

Det kan i sin tur öppna för att en VM-biljett tillfaller Elisabeth Högberg, som så sent som i går körde upp Sverige till en femteplats i världscupsmixedstafetten i USA.

Det lutar kraftfullt åt att hon får den sista platsen, och jag är övertygad om att Wolfgang tycker samma sak, säger landslagstränare Johan Hagström till Radiosporten.

För övrigt har uppladdningen inför EM-tävlandet i Minsk varit stökig.

Skidor, gevär och tävlingsutrustning har fastnat i Stockholm på vägen till Vitryssland. Enligt förbundskaptenen Wolfgang Pichler är det flygbolaget SAS som ska ha stoppat bagaget från att, via en mellanlandning i Riga, hänga med sina ägare.

Vi har inget. Vi har inga skidor, inga gevär, ingen ammunition. Det här är en skandal, säger förbundskapten Wolfgang Pichler till Expressen.

Jag är riktigt arg just nu. Borde vi bara åka på semester i Minsk? Det här är väldigt viktiga tävlingar. Vi har ett VM i Östersund i mars, vi behöver alla tävlingar vi kan få innan dess. SAS borde fråga sig själva om de vill göra så här mot ett svenskt landslag, säger Pichler.

Skidskytte-EM i den vitryska huvudstaden pågår 20-24 februari.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …