Polisavspärrning vid familjen Falkevik Hagens bostad i Fjellhamar.

Polisen: Sista livstecknet i oktober

NorgeTT

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som är gift med en av Norges rikaste män, har varit försvunnen i tio veckor. Den 68-åriga kvinnan tros ha blivit bortförd mot sin vilja från sitt hem.

Det har vår högsta prioritet, säger norsk polis vid en presskonferens på onsdagen.

Motivet ser ut att vara ekonomiskt, enligt polisen.

Allvarliga hot har framförts om vad som sker med henne om kraven inte tillmötesgås, säger Tommy Brøske vid norska polisen.

Kraven som framförts handlar om nio miljoner euro (motsvarande 92 miljoner svenska kronor) i lösesumma, enligt norska VG. Den eller de som har begärt pengarna vill att de betalas ut i den digitala valutan monero.

Polisen har rått familjen att inte infria kraven från gärningsmännen.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen försvann i slutet av oktober och polisen har arbetat i tysthet för att försöka hitta henne. Först nu väljer de att gå ut med att hon är försvunnen – vilket enligt VG beror på att det har framförts hot mot kvinnans liv om polisen blandades in eller medierna skrev om fallet.

Enligt VG har ett skriftligt meddelande på dålig norska hittats i kvinnans hus i Fjellhamar nära Oslo. I meddelandet finns ett hot om att döda henne om polisen kontaktas. Polisen ska ha använt sig av falskskyltade bilar när de kört till huset för att säkra spår, av rädsla för upptäckt.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …