Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Prinsessa från Dubai försvunnen
Prinsessans försvinnande väcker frågor.

Prinsessa från Dubai försvunnen

Förenade arabemiratenTT

Efter en känslosam Youtube-video och ett misslyckat flyktförsök tvingades prinsessan Latifa Al Maktum tillbaka till hemlandet och Dubai. Sedan dess har ingen hört från henne.

Allt min pappa (Dubais ledare Mohammad bin Rashid Al Maktum) bryr sig om är sitt rykte. Han kommer att döda människor för att skydda sitt rykte. Om du ser den här videon är det inte en så bra grej. Antingen är jag död eller i en väldigt, väldigt svår situation.

Så säger Dubais prinsessa Latifa Al Maktum i ett Youtubeklipp som publicerades den 11 mars.

Det här kan bli den sista videon jag gör, säger prinsessan och meddelar att hon planerar att fly från sin familj då de bland annat misshandlat och hållit henne instängd i deras hem.

Enligt The Guardian lyckades Latifa Al Maktum med hjälp av några vänner att ta sig från hemlandet, men tillfångatogs kort därefter utanför Indiens kust och fördes tillbaka till Förenade arabemiraten.

Sedan dess har ingen hört från henne.

Myndigheterna måste omedelbart berätta var Sheikha Latifa befinner sig, bekräfta hennes status, och bevilja henne kontakt med omvärlden, säger Sarah Leah Whitson vid organisationen Human Rights Watch till The Guardian.

Om hon är frihetsberövad måste hon få samma rättigheter som alla frihetsberövade ska ha, inklusive att ställas inför en oberoende domare, säger Sarah Leah Whitson till tidningen.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …