Home / Ekonomi / Arbete / Protester mot H&M i New York
Facket kräver schemalagt deltidsarbete och rätt till tandvård för H&M-anställda.

Protester mot H&M i New York

EkonomiTT

Nya protester mot H&M pågår utanför en av klädjättens största butiker i New York. Protesten, som är den senaste i raden i staden, handlar om de anställdas arbetsvillkor, rapporterar Dagens Nyheter.

Sedan maj i år har fackförbundet RWDSU, USA:s motsvarighet till Handels, försökt att förnya ett avtal som ger deltidsanställda bättre framförhållning gällande arbetstider.

Fackförbundets pressansvarige Chelsea Connor säger till tidningen att H&M vägrat delta i förhandlingarna med facket, vilket lett till en rad protester. Flera lokalpolitiker ska ha deltagit i protesterna.

TT har frågat H&M hur de ser på de anställdas arbetsvillkor och fackets krav kring schemaläggning och arbetstider. H&M:s presstjänst har mejlat följande kommentar som svar:

”H&M har alltid strävat efter att erbjuda alla anställda en bra arbetsplats med konkurrenskraftiga löner och förmåner. Vårt amerikanska team är för närvarande i förhandlingar med facket som representerar de anställda i H&M-butikerna på Manhattan. H&M USA ser fram emot att enas om ett nytt avtal med facket som både återspeglar våra värderingar och uppfyller de åtaganden vi har mot de anställda”.

About Sten

Check Also

Rekordartad bilförsäljning i december

bilarTT Nyregistreringen av personbilar steg med 21 procent inom EU och Efta i december jämfört …