Home / Nyheter / Inrikes / Kritik mot skolledning efter bränd regnbågsflagga

Kritik mot skolledning efter bränd regnbågsflagga

Under natten till tisdagen brändes regnbågsflaggor på två gymnasieskolor i Norrköping. Flaggorna hade satts upp av elevrådet inför pride-helgen i staden.

Anders Palmgren, gymnasiechef  på Hagagymnasiet säger till Norrköpings tidning att han är bestört över händelsen men att han inte tror att det är någon på skolan som har gjort det.

– Absolut inte, vi har haft en prideflagga hängande inne och den är det ingen som har rört. Efter det som hänt nu har vi hängt upp ytterligare en i trapphallen. Vi jobbar väldigt hårt på skolan med just hbtq-frågor, och vi har även ett starkt genusarbete, säger han till tidningen.

Herman Libenhed, tidigare del av skolans styrelse är kritisk till skolledningens arbete med HBTQ- frågor. Enligt honom så har flera incidenter hänt på skolan utan att ledningen reagerat. Även införskaffandet av flaggorna har helt drivits av elever.

– Skolledningen gör knappt något för att skydda en utsatt person och under resten av året känns det som man knappt tar upp ämnet. Som tidigare styrelsemedlem i Elevkåren på skolan var det jag och många andra elever som fick kämpa för att hbtq-frågan faktiskt finns på skolan idag, säger han till nättidningen Aktuellt Fokus.

Redaktionen
Externa länkar: 
Brända regnbågsflaggor och kränkta hbtq-elever – en skolledning på Hagagymnasiet som inte agerar
Brända flaggan upprör rektorn

About Sten

Check Also

Skärmflygare störtat – man till sjukhus

OlyckorTT En skärmflygare har störtat utanför Tenhult, sydost om Jönköping. Vi fick in larmet från …