Eskilstuna med nyförvärvet Lisa Dahlkvist förnedrades av Rosengård och Caroline Seger i damallsvenskan. Hemmalaget vann med hela 9–0 på Malmö IP och Eskilstuna, som varit med i toppen tre år i rad, har inlett säsongen med tre raka förluster.

Rosengård förnedrade Eskilstuna med 9–0

FotbollTT

Det etablerade topplaget Eskilstuna förnedrades av guldtippade Rosengård.

Malmöklubben vann med smått osannolika 9–0 på hemmaplan.

Ja, vad ska man säga? säger Eskilstunatränaren Jonas Björkgren efter säsongens tredje raka förlust.

Efter stjärnsmällen 0–9 borta mot Rosengård lommade besvikna Eskilstunaspelare av planen på Malmö IP och efter en snabb dusch parkerade de sig i bussen som skulle ta truppen hem till Södermanland. Tränaren Jonas Björkgren, ny för året, kom ensam till presskonferensen, som han fick genomlida i sällskap av fyramålsskytten Anja Mittag och Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Det var väl inte den starten på matchen vi ville ha. Vi hade återigen en nykomponerad backlinje och vi hade väl behövt några minuter för att sätta den, säger en sammanbiten Jonas Björkgren.

Många försvarsspelare skadade

Den tidigare Eskilstunaspelaren Fiona Brown brände ett jätteläge redan efter 22 sekunder, men det spelade ingen roll. I nästa anfall satte Anja Mittag sitt första av sina fyra mål och när matchklockan visade på knappt fyra minuter spelade hade Sanne Troelsgaard utökat till 2–0. Trean kom efter 17 minuter på straff genom Caroline Seger. Efter ytterligare ett mål i första halvlek och fem fullträffar i den andra akten rann det iväg till hemmaseger med 9–0.

Vi är ju inte tillräckligt bra i dag för att hota ett lag som Rosengård. Mot Rosengård på deras hemmaplan behöver man en tajt och välkomponerad backlinje som känner varandra bra. Det har vi inte i dag.

Den tänkte vänsterbacken Molly Menchel är borta säsongen ut på grund av en korsbandsskada och Brianne Reed har diskbråck. Engelskan Vaila Barsley och den svenska landslagsbacken Hanna Glas, på bänken mot Rosengård, är dock aktuella för spel hemma mot Hammarby nästa söndag.

Men det handlar inte bara om backlinjen. Vi är elva spelare på planen som ska göra det här tillsammans. Vi gör ju mål framåt tillsammans och vi ska försvara målet tillsammans. Men de besitter ju ändå en del rutin, de som är skadade i backlinjen. Det behöver man mot lag som Rosengård på deras hemmaplan, säger Jonas Björkgren.

”Tuff start”

Eskilstuna, med den tidigare landslagsspelaren Lisa Dahlkvist som nyförvärv, har slutat trea, trea och tvåa under sina tre senaste allsvenska säsonger. Nu har klubben inlett säsongen med tre raka förluster. I de två första matcherna blev det uddamålsförluster mot Djurgården (1–2) och Piteå (1–2).

Jag visste ju när vi fick programmet att det är en tuff start med de här tre matcherna. Det är någon klok jäkel som har sagt att det jämnar ut sig över en hel säsong. Ibland känns det som att man skulle vilja träffa den jäkeln, säger Jonas Björkgren.

About Sten

Check Also

Löfven: 5G-beslutet inte riktat mot Kina

EkonomiTT Beslutet att porta kinesiska Huawei och ZTE från bygget av svenska 5G-nät kan få …