Home / Utrikes / Asien / Rysk tv avbryter redigerad Zelenskyj-komedi
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (som går till vänster i bilden) och Rysslands dito Vladimir Putin (närmast i bild) träffades för första gången i Paris i måndags.

Rysk tv avbryter redigerad Zelenskyj-komedi

RysslandTT-Reuters

En rysk tv-kanal började sända den uppmärksammade komediserie där Volodymyr Zelenskyj gjorde sig ett namn innan han blev president – men har nu stoppat sändningarna. Kanalen har anklagats för censur sedan det visat sig att den redigerat bort ett fräckt skämt om Vladimir Putin.

I serien ”Folkets tjänare” spelade Volodymyr Zelenskyj en lärare som blir Ukrainas president. Han bildade senare ett parti med samma namn och blev president på riktigt.

I ett av de första avsnitten säger han en ordvits om Putin och klockmärket Hublot, vars namn är likt ett slags könsord på ryska. BBC:s ryskspråkiga redaktion rapporterade att denna scen helt klippts bort när serien visades av den ryska kanalen TNT.

När detta uppmärksammades ströks programmet helt ur torsdagens och fredagens tablåer, rapporterar tidningen Vedomosti.

TNT är del av jättekonglomeratet Gazprom, där den ryska staten är majoritetsägare. Gazprom Medias vd säger i en kommentar att de första sändningarna var reklam för en betaltjänst.

About Sten

Check Also

Saudiarabien inför utegångsförbud

SaudiarabienTT-Reuters För att stoppa spridningen av coronaviruset införs utegångsförbud i nio saudiska städer, rapporterar landets …