Rysslands storstjärna Sergej Lomanov – målskytt i semifinalsegern mot Finland.

Oväntat test för bandyherrarna: ”Bra för oss”

BandyTT

Det blir, som oftast, Sverige–Ryssland i VM-final i bandy.

Men semifinalen mot Kazakstan blev oväntat svår, Sverige vann knappt med 5–4.

Jag tror det här kan vara bra för oss, sade målskytten Johan Löfstedt till Bandypuls.

Ryssland körde över Finland med 8–2 i den första semifinalen. Men Sverige fick oanade problem i sin semi.

De regerande världsmästarna hade vunnit samtliga matcher i Chabarovsk inför mötet med Kazakstan, med 6–3-segern mot huvudkonkurrenten Ryssland som främsta resultat. Christoffer Edlund gav visserligen Sverige ledningen redan i den tredje minuten men kazakerna, med stöd från läktarplats av den ryska publiken, vände och tog ledningen med 2–1.

Kazakstan är stabila defensivt och har mycket energi. Det är inte lätt att ta sig igenom, sade svenske reservspelaren Stefan Edberg.

Motståndarna var även nära en 3–1-ledning men målvakten Anders Svensson räddade friläget.

Hattrick av Edlund

I stället blev det svensk kvittering före paus. Efter en hörna smällde Daniel Berlin upp 2–2-kvitteringen i nättaket.

Vi är inte nöjda med vårt passningsspel. Delvis gör Kazakstan det bra också. Vid läget de hade vid 2–1 är det vi själva som slår bort passningen, sade förbundskaptenen Svenne Olsson i paus till Bandypuls.

Sverige återtog ledningen fem minuter efter paus. Christoffer Edlund satte 3–2 på straff. Johan Löfstedt avslutade sedan ett svensk drömanfall med att finta borta målvakten och satte 4–2.

Men kazakerna gav inte upp och fick in en reducering.

Kazakstan gör det riktigt, riktigt bra. Sedan är isen dålig vilket gör att bollen hoppar lite och det blir tekniska misstag, säger Löfstedt, som inte var nöjd med domarinsatsen.

De är där och slår på klubborna hela tiden. Vanligtvis blir det mycket utvisningar i en sådan här mach. Men de har inte en enda, eller kanske en, sade Löfstedt.

”Haft det ganska lätt”

Elitseriens målkung Christoffer Edlund klev fram igen och gjorde sitt tredje mål i matchen för 5–3. Men Kazakstans Artem Vsjivkov ville inte vara sämre och fullbordade sitt hattrick i den 84:e minuten.

Sverige höll dock undan.

Jag tror det kan vara bra för oss att vi fick den här matchen inför (finalen) i morgon. Vi har haft det ganska lätt för oss tidigare men nu fick vi kniven mot strupen. Vi kom ihop oss som lag av det, sade Löfstedt.

About Sten

Check Also

Kina godkänner gripande av Hongkongflyktingar

HongkongTT-AFP Kinesiska myndigheter har formellt godkänt gripandena av tolv aktivister som försökt fly från Hongkong. …