Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Sagofest tros vara kodord för terror
En man går över Westminster Bridge i centrala London. Arkivbild.

Sagofest tros vara kodord för terror

StorbritannienTT-AFP

Tonåringen bad sin syster att ordna en tebjudning med Alice i underlandet-tema. Men det var kodord för att genomföra en terrorattack i London, tror åklagarna.

Den 18-åriga kvinnan anklagas för att ha planerat en terrorattack medan hon satt frihetsberövad som 17-åring. Hon satt häktad misstänkt för att ha försökt resa i väg för att ansluta sig till terrorrörelsen IS, och ska bakom lås och bom ha planerat ett terrordåd, enligt åtalet.

I telefon från häktet pratade hon med sin 21-åriga syster om att ordna en tebjudning med Alice i underlandet-tema. De två använde även Hattmakaren, en karaktär i den klassiska sagan, som ett kodord.

Utredarna utgav sig för att vara IS-anhängare på nätet för att komma i kontakt med systrarna och spåra vad de gjorde. Tonåringen sade där att allt hon behövde var en bil och en kniv.

Flickorna och deras mamma hade rekognoserat i Westminster-området i centrala London och köpt knivar och en ryggsäck, enligt åklagarna. Trion greps den 27 april förra året under en insats där storasystern skottskadades.

Lillasystern, som bor med sin mamma i sydvästra London, har nekat till anklagelserna. Hennes fästman var en IS-anhängare som sedan dödades i Syrien.

Rättegången inleddes på torsdagen.

About Sten

Check Also

Vrede i Indien efter elefants brutala död

IndienTT-AFP En dräktig elefanthona tros ha dött efter att ha ätit en kokosnöt som plantagarbetare …