Home / Nyheter / Sport / Saik-ordföranden avgår efter kritiken

Saik-ordföranden avgår efter kritiken

BandyTT

Pengarna som samlades in till den avlidne bandyspelaren Axel Jonssons minne, och som bland annat skulle gå direkt till barncancerfonden, gick i stället rätt in i Sandvikens klubbkassa för löpande utgifter.

Det här måste fram. Sandvikenborna måste få veta vad som hänt med pengarna som de har skänkt. Det känns som att de har utnyttjat Axel och hans död bara för att dra in pengar. Hade jag vetat att de skulle hanterade pengarna på det här viset hade jag aldrig ställt upp på det här, sade Axel Jonssons mamma Karin Hellmyr till Gefle Dagblad i helgen.

Avslöjandet om hur pengarna hanterats får nu konsekvenser. Saik:s ordförande Kenneth Nyberg avgår med omedelbar verkan, meddelar klubben.

”Saik Bandy beklagar verkligen den uppkomna situationen och kan konstatera ett flertal brister i vår hantering”, skriver klubben på sin webbplats.

Saik skriver vidare att de fört över intäkten för Axels minne till ett separat bankkonto och att de har för avsikt att dela ut pengarna i samråd med Karin Hellmyrs önskemål.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …