Home / New / Torget / Samarbeten – för att lyfta nyanlända kvinnor
Tsering Pakhrin och Saba Mehretab, båda arbetar via Jobbentrén på Melanders Fisk i Täby Centrum. 

Samarbeten – för att lyfta nyanlända kvinnor

Nu får arbetssökande nyanlända kvinnor möjlighet att nå ut i det kvinnliga nätverket Heja Livets kanaler. En målgrupp på 100 000 potentiella kontakter in på den svenska marknaden.

Rekryteringsföretaget Jobbentrén har tillsammans med Heja Livet skapat möjligheten för fem arbetssökande nyanlända kvinnor att spela in en varsin film om sig själva. Den ska handla om vad de vill jobba med samt varför. Första april går den första filmen live i Heja Livets Kanaler.

– Varje vecka träffar jag massor av nyanlända talanger som vill jobba men som inte har nätverket för att komma i kontakt med företag, säger Andrea Ahlenius , grundaren av Jobbentrén.

Syftet med samarbetet är att skapa möjlighet för en målgrupp som ofta saknar nätverket som behövs för att få jobb. Men också att möjliggöra för arbetsgivare att nå och känna till kompetensen hos nyanlända kvinnor.

– Det här känns både viktigt och spännande. Tänk om vi tillsammans i Heja Livet lyckas bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad genom att de här fem kvinnor får jobb via våra nätverk och kanaler, säger Emely Crona Stenberg en av grundarna av Heja Livet.

About Nahritha Al-Khameesi

Check Also

Avslappningskurs för kvinnor – nystartad och kostnadsfri

Umgås, fika och träna, detta är några exempel på vad den nya avslappningskursen av Hej …