Sprint presenterar delårssiffror för perioden oktober–december. Arkivbild.

Sämre än väntat för Sprint

EkonomiTT-Reuters

Amerikanska teleoperatören Sprint redovisar lägre rörelseintäkter än väntat för tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/20. Intäkterna på 8,08 miljarder dollar kan jämföras med ett snitt på 8,22 miljarder dollar enligt en sammanställning som bolaget Refinitiv gjort. Sprint som är på väg att gå ihop med konkurrenten T-Mobile uppger samtidigt att man tappade 115 000 abonnenter under perioden, det var dock betydligt lägre tapp än analytikernas förväntningar som låg på 160 000 abonnenter.

Sprint och T-Mobile har tidigare uppgett att sammanslagningen inte kommer bidra till högre priser för kunderna utan i stället göra sammanslagningen mera konkurrenskraftig mot konkurrenterna AT&T samt Verizon.

Ett tiotal delstater, bland annat New York och Kalifornien är dock av motsatt åsikt och har dragit bolaget inför rätta då man befarar att det i stället blir kunderna, främst låginkomsttagare och minoriteter, som får ta smällen genom högre priser.

About Sten

Check Also

Bankchef ser lägre kreditförluster än befarat

EkonomiTT Bankerna kommer sannolikt förlora mindre pengar på företagsutlåningen än befarat. Bolagen har betydligt bättre …